Netradiciniai blynų receptai

Tradicinis Užgavėnių patiekalas – blynai, kurie nebūtinai turi būti saldūs ar tokie, kuriuos mes esame pripratę valgyti kasdien. Per šias Užgavėnes palepinkite savo artimuosius ne tik blynais su šilauogėmis, bet ir blynais be glitimo, su morkomis ar net ožkos sūriu. 

Purūs blynai su šilauogėmis

Reikės: 2 stiklinių miltų, 2 valgomųjų šaukštų cukraus, 4 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių, ¼ arbatinio šaukštelio druskos, 1 kiaušinio, 1 su puse stiklinės grietinėlės, 1 šaukštelio vanilės ekstrakto, 1 stiklinės šilauogių.

Paruošimas: sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską dubenyje. Išmaišytoje masėje padarykite viduryje duobutę, į kurią įkulkite kiaušinį, supilkite grietinėlę bei vanilės ekstraktą. Maišykite viską tol, kol pavirs į vieną masę ir sudėję šilauoges vėl viską švelniai išmaišykite. Blynus keptuvėje kepkite tol, kol jie gražiai paruduos. Blynai bus puresni, jeigu miltus pirmiausia persijosite. 

Blynai be gliuteno

Reikės: 1 banano, 2 kiaušinių, pusės stiklinės avižų, 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, ¼ arbatinio šaukštelio cinamono.

Paruošimas: visus ingredientus suberkite į dubenį, įdėkite sutrintą bananą ir gerai išmaišykite. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite blynus. Nepamirškite, kad blynus taip pat galite kepti naudojant ne tik paprastą, bet ir kokosų aliejų. Šis ne tik yra sveikesnė alternatyva, bet ir suteiks blynams kokosų aromato.

Blynai su morkomis

Reikės: 1 kiaušinio, ¾ stiklinės pieno, ¾ stiklinės plonai tarkuotų morkų bei alyvuogių aliejaus.

Paruošimas: sudėkite visus ingredientus į vieną dubenį ir gerai išmaišykite. Nepamirškite, kad ¾ stiklinės smulkiai tarkuotų morkų galite pakeisti kitomis daržovėmis ar vaisiais – moliūgais, obuoliais, bananais ir panašiai. Į tešlą įberkite riešutų ar šokolado gabaliukų, mat jie blynams suteiks visai kitokio skonio. Kiekvieną pusę kepkite po 1-2 minutes. Patiekite iškeptus blynus su gardžiu klevų ar kitokiu sirupu.

Blynai su ožkos sūriu

Reikės: 450 g ožkos sūrio, 2 kiaušinių, 4 valgomųjų šaukštų cukraus, ½ arbatinio šaukšto kepimo miltelių, 1 stiklinės miltų, žiupsnelio druskos, 6 valgomųjų šaukštų aliejaus.

Paruošimas: į didelį dubenį sudėkite ožkos sūrį ir šakute sutrinkite iki vientisos masės. Sudėkite kiaušinius, cukrų, druską, ¾ stiklinės miltų ir masę maišykite tol, kol ji bus vientisa. Kitame mažame dubenyje sudėkite likusią ¼ stiklinę miltų ir paėmę ¼ jau pagamintos tešlos, išvoliokite ją miltuose ir suformuokite norimą blynelio formą. Nepamirškite, kad nuo tešlos reikėtų nuvalyti miltų perteklių, mat kitaip blynai keptuvėje greičiau sudegs, nei iškeps. Keptuvėje pakaitinkite aliejų ir kiekvieną blyną kepkite po 2-3 minutes, paskui apverskite. Iškeptus blynus galite pateikti su grietine, medumi ar mėgstama uogiene.

UŽGAVĖNĖS BLYNAI RECEPTAI MAISTAS
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Aš rekomenduoju
Rekomendacijų nėra

Komentarai

Komentarai skirti bendrauti ir aptarti įmonės ar renginio ypatybes, taip pat išsiaiškinti įdomius klausimus apie tai.

Sveikata
Ilgai lauktas pavasaris vis dažniau džiugina mus šiluma ir kviečia mėgautis pirmaisiais saulės spinduliais, tačiau Vilniaus universiteto (VU) Medicinos fakulteto doktorantė, Infekcinių ligų ir dermatovenerologijos klinikos gydytoja Inga Kisielienė perspėja, kad saulė gali būti ne tik maloni, bet ir kenksminga. Vienas svarbiausių odos priežiūros būdų yra apsauga nuo saulės, tačiau ar tikrai žinome, kaip saugotis? Atšilus orams, dermatologai vis garsiau kalb...
Laisvalaikis
Keptas ėriukas, kiaušiniais įdaryti tartai ar džiovintų vaisių pyragai – tai lietuviams vis dar neatrasti Velykų patiekalai, kuriais didžiuojasi įvairios Europos šalys. „Per Velykas dažnas lietuvis ruošia cepelinus, balandėlius, o desertui patiekia šakočius. Ir nors tai yra neatsiejama lietuviškosios virtuvės dalis, šiemet kviečiu pasižvalgyti po kitas Europos šalis ir atrasti kiek kitokią Velykų virtuvę“, – teigia šefas Gian Luca Demarco ir dalinasi įžval...
Šv.Velykų rytas
Ankstų šv.Velykų rytą, tekant saulei (6 val. 08 min.) Alytaus sveikuolių klubas „Ryžtas“ kviečia išsimaudyti Dailidės ežerėlyje, siekiant grūdinti ne tik fizinį, bet ir dvasinį kūnus.  Balandžio 21 d. nuo 6 val. ryto pamankštinsime kūną, mintimis susiliesime su gamta ir savimi, o tekant saulei, išsimaudysime po atviru dangumi.  Pasak senolių, svarbiausia šv.Velykų rytą prieš patekant saulei išsimaudyti atvirame vandens telkinyje. Anksčiau lietuviai tikėjo,...
Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė
Kaip ir kasmet, balandžio 23-29 dienomis visose šalies bibliotekose vyks Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė. Šių metų Lietuvos bibliotekų savaitės tema „Ateik – sužinok ir išmok“ primena apie neišmatuojamas galimybes visiems bibliotekų lankytojams. 19-ąją nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę bibliotekos siūlys pasinerti į kūrybinių ieškojimų ir atradimų pasaulį: išmokti valdyti 3D spausdintuvus ir robotus, išmaniaisiais įrenginiais kurti meno objek...
Alytaus irklavimo klubas „Srautas“
Sekmadienį Alytaus irklavimo klubo „Srautas“ sportininkai baidarių slalomo sezoną pradėjo Lietuvos taurės varžybomis Vokės upėje, Grigiškėse. Į varžybas susirinko pajėgiausi Lietuvos ir Baltarusijos baidarių slalomo irkluotojai. Po įtemptų varžybų alytiškiai iš Grigiškių grįžo su trimis medaliais.Pajėgiausioje vyrų baidarių klasėje į finalą po kvalifikacinių plaukimų pateko du alytiškiai, 2017 ir 2018 metųLietuvos čempionas Mantas Atmanavičius kvalifikacij...
Laisvalaikis
Draudimas nuo vasario 1 d. žvejoti lydekas, kuris yra nustatytas Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklėmis, šiemet balandžio 20-ąją jau nebegalios, nes ši paskutinė draudimo diena yra šeštadienis. Taigi balandžio 20 d. jau galima žvejoti lydekas, taip pat žvejoti masalui naudojant žuvelę. Pagal minėtąsias taisykles balandžio 20-ąją turėtų įsigalioti žuvų apsaugai neršto metu skirti draudimai: draudimas žvejoti 400 m zonoje aplink Dabintos pusiasalį Kaun...
Alytaus "Prekybos-Paramos" komanda IR LEMTINGAS AUKSINIS SETAS
Neįtikėtina drama, fantastiško lygio tinklinis, pilnutėlė Palangos arena, skausmo ašaros ir begalinis džiaugsmas. Toks buvo sekmadienį įvykęs antrasis TOP SPORT Lietuvos moterų čempionato finalas.  Kauno "Kauno-VDU" komanda sekmadienį po dramatiškos kovos 2-3 (23:25, 21:25, 25:20, 25:18, 12:15) pralaimėjo Baltijos čempionei Alytaus "Prekybos-Paramos" komandai, kuri atsirevanšavo už šeštadienį patirtą nesėkmę 2-3. Tai reiškė, kad Lietuvos čempionių likimas...
Toks karjeros centro modelis užsienio šalyse jau sėkmingai veikia
Penktadienį Alytuje duris atvėrė pirmasis Lietuvoje regiono karjeros centras jaunimui KARJERAS. Nuo šiol po vienu stogu jaunas žmogus gaus visas reikalingas karjeros valdymo paslaugas – nuo individualių konsultacijų, informacijos apie praktiką ir savanorystę mieste iki verslumo skatinimo. Jaukioje ir patrauklioje erdvėje jaunimas nuo 14 iki 29 metų konsultuotis galės nuo pirmadienio iki ketvirtadienio.  Užimtumo tarnybos Jaunimo darbo centro patalpose įsik...
Žaliasis lankas
Nenumaldomai artėjant Pasaulio čempionatui Olandijoje, norėdami maksimaliai jam pasiruošti, šį savaitgalį į Latviją vyko alytiškės lankininkės “Žaliojo lanko” atstovės Kristina Abramaitytė, Paulina Ramanauskaitė, jų trenerė Inga Timinskienė bei klubo treneris Ugnius Timinskas.Paklausta kaip sekėsi varžybos ir kodėl būtent tokias pasirinko, trenerė Inga pakomentavo: “Žinoma varžybos dar labai ankstyvos ir orai dar tikrai nėra idealūs šaudymui lauke, tačiau...